top of page

İletişim Fakültesinde Organ Bağışı Konferansı

Giresun Üniversitesi Tirebolu İletişim Fakültesi 15 Aralık 2016 tarihinde kaybettiği öğrencisi Merve Durmuş ve onunla aynı kaderi paylaşanları hatırlatmak ve farkındalık yaratmak için konferans düzenledi.


(Tirebolu İletişim Fakültesi Konferans salonu)


Okulumuz Radyo Televizyon ve Sinema bölümü öğrencilerinden Merve Durmuş'u 15 Aralık 2016 tarihinde böbrek yetmezliği sonucunda kaybetmiştik. Bugün; Merve ve Merve gibiler için organ bağışının önemine dikkat çekmek adına Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Koordinatörleri Emine Akbulut ve Zekiye Hekim Kırca ile Giresun Organ Bankası Dernek Başkanı Fırat Akyol konferansta bilgilendirmede bulundu.

Organ bağışı koordinatörlerinden Emine Akbulut;“Organ bağışına farkındalık yaratmak için çeşitli etkinliklerde bulunuyoruz. Bu kapsamda organ bağışının ne olduğunu, hangi şartlarda organ bağışı yapılabileceğini, beyin ölümünün nasıl gerçekleştiğini anlatmaya çalışıyoruz. 2018 yılında Giresun’da 11 beyin ölümü gerçekleşti ve bu beyin ölümü gerçekleşen kişilerden yarısının aile izni ile bağışa uygun donöre ulaştık. Ölümden sonra gerçekleştirilen organ bağışı Türkiye ve Amerika karşılaştırılmasında, Amerika'nın %92 Türkiye’nin ise %22 oranında olduğu gözlemlendi. Ülkemizde organ bağışı bekleyen yaklaşık 30 bin hasta bulunmaktadır.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Organ bağışına destek amacıyla Ankara’ya kadar yürüyen Giresun Organ Bankası Dernek Başkanı Fırat Akyol ise konferansa katılanlara empati yapmaları amacıyla bazı etkinlikler yaptırdı. Sahneye aldığı öğrencilere yaptırdığı çalışma ile uzuvların ne kadar önemli olduğunu ve bu uzuvların eksikliği halinde insan yaşamını ne kadar zor olduğuna ve etkilerine dikkat çekti.



Konferansın sonunda Akyol;” Artık Merve’ler ölmesin Merve’ler yaşasın, okusun ve günün birinde karşınıza gelip bunları size anlatsın.”dedi. Son olarak okulumuz dekan yardımcısı Prof. Dr. İ.Cem Feridunoğlu’nun konuşmacılara katılım belgelerini takdim etmesiyle konferans son buldu.


3 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page